Målare Stockholm

Målare Stockholm tar färgen på allvar

Vi på målare Stockholm är ett team med erfarna och utbildade målare som har som uppdrag att göra Stockholm till en vackrare plats med hjälp av färg och penslar. Vi utför arbeten hos privata hem och i offentliga byggnader. Dom tjänster som vi kan erbjuda är fasad och hus målningar, trapphusmålningar, dekorationsmålningar, väggmålningar och även möbelmålningar. Vi på målare Stockholm målar på allt tänkbart material såsom betong, trä och även plåt. Färgerna som vi använder oss av är av mycket fin kvalité, som håller längre och ska vara tålig. Våra färger och övrigt material ska alltid hålla den bästa standard, på så sätt är halva arbetet redan grundlagt. Målaren som håller i penseln är den viktiga hantverkaren som genom känslan för färg och form gör så att färgen harmoniseras i rummet. Färgspråket är ett instrument som sätter tonen i rummet eller på husfasaden.

Välj rätt färg

Vi anser på målare i Stockholm att dina önskemål ska uppfyllas i ditt målar projekt och vi tar sedan fram färgsättningsförslag och prisuppgifter. Våra målare är skickligt noggranna och vi är alltid angelägna om att du ska bli 100% nöjd med slutresultatet. Vid hus och fasadmålningar så råder vi att ni tänker igenom valet av kulör noga. Man måste tänka på att byggnaden ska smälta in i miljön och inte ha en alltför galen färg som gör så att ditt hus ser ut som en stoppsignal mitt i bostadsområdet. Det har uppkommit vissa fall där husägare har valt färger som inte anses vara passande och i slutändan ha fått måla om huset och sedan fått betala böter på grund av detta. Vi kan gärna vara era färgkonsulter och kolla gärna med kommunen om du vill ha en avvikande färg. Dom kan bedöma om det är passar in i helhetsbilden för området. Färgglädjen får du utveckla i full frihet inomhus, där får du ta ut svängarna precis som du vill. Vi brukar alltid använda oss av kalkfärger vid kalkväggar och silikatfärg på betong. Med våran färgexpertis kan du känna dig trygg i att vi målar med rätt färg som passar till materialet. Det bidrar till ett tillfredställande och lyckat slut resultat.

Vid fasad målning är det viktigt att först göra en grundlig undersökning om väggen har sprickor eller är drabbad av mögel. Sprickor måste lagas och vid mögelangrepp ska det behandlas med en alg och mögelmedel. Sedan brukar vi på målare i Stockholm tvätta väggen ren från smuts och efter det måste man skrapa bort lös puts och gammal färg. Vi börjar med att måla en grundfärg och målar därefter täckfärgen. Vid träfasader är det rekommenderat att tvätta av vartannat år, det skyddar emot mögelangrepp.

Måla dina fönster och väggar

Fönstermålning startas med rengöring och så tar vi bort dom gamla listorna. Man måste alltid kontrollera om träet är slitet eller har skadade delar. Om så är fallet ska det bytas ut. Skrapa bort gammal färg och slipa och ta bort all damm som har bildats. Nu kan det vara tid att börja att grundmåla. Låt färgen torka och skarva med en grundolja som tas bort efter en halvtimme. Fönstret ska maskeras och grundmålas en andra gång. Efter att färgen är torr ska man lägga på ytterligare två lager med färg. Små sprickor som uppstått i träet kan man laga med hjälp av målar fog.

Är dina väggar inomhus märkbart slitna och trista? Då är det dags att måla om. Spackla igen alla hål och välj att måla väggarna med en roller, då blir målningen jämn och det går fortare. Du behöver också en pensel för att komma åt att måla runt eluttag och runt fönster. Tvätta av dina smutsiga väggar och maskera lister och skydda golven med papper. Börja med att grunda med en grundfärg, sedan ska du måla din valda täckfärg i två omgångar. Följ noga anvisningar om färgens torktid. När färgen har torkat tar du bort maskeringstejpen och du kan börja att inreda rummet. Om detta låter svårt ska du kontakta målare i Stockholm. Då är du säker på att resultatet blir perfekt. Vårt arbete hamnar under ROT-avdraget, vilket innebär att du som privatperson får målningen gjort till ett reducerat pris. Du är välkommen att kontakta oss idag för kostnadsfri offert.

Vill du bli uppringd? Lämna ditt telefonnummer här: