Förnya med färg

Allt du vill veta om penslar
July 1, 2017
Uppåt väggarna
July 26, 2017

När du behöver fräscha upp i ditt hem är set en fantastisk idé att ta fram färg och pensel och gå lös på väggar eller trämöbler. Det ger ett helt nytt utseende och kommer att förändra allt till det bättre. När du tröttnar på färgen kan man alltid måla om. Detta är ett bra sätt att förnya sitt hem, utan att införskaffa nya dyra möbler.

Gör en make over i ditt kök

Förnya ditt kök genom att måla dina köksluckor i en ny passande färg. Du får automatiskt ett nytt kök med hjälp av lite färg. Montera ned dina köksluckor så du kommer åt med penseln på alla håll och kanter. Ta loss beslag eller knoppar från luckorna. Tvätta av luckorna ordentligt så att ytorna blir kristall rena. Vid luckor som aldrig förr har blivit målade ska du börja med att slipa på den gamla färgen, det gör så att den nya färgen kommer att sätta sig bättre. Grundmåla först och måla dom
svåråtkomliga och svåra delarna med en mindre pensel som har en rundad borst. Måla dom större ytorna med en större pensel eller ta fram en målar roller. För att få en slät färg kan du använda dig av en planstrykare för att få ett jämt och professionellt resultat. Efter att lagret har torkat kan du slipa och damma av, måla sen på nästa lager. Upprepa samma procedur och måla på så många lager som krävs. När allt är fix och färdigt är det dags att montera tillbaka luckorna där dom hör hemma.

Ge din slitna dörr en ny chans

En sliten innerdörr kan lätt bli som ny med lite färg. Det är bara att sätta igång genom att ta bort handtag, beslag och låset. Om du inte vill ta loss beslag och lås kan du skydda dessa enkelt med maskeringstejp. Tvätta av dörren med målartvätt och slipa dörren med fint sandpapper. Gammal färg ska skrapas bort eller lösas upp med färgmedel. Tvätta sedan av dörren igen med målartvätt, så att allt damm och smuts försvinner från dörrytorna. Måla dom större ytorna med en roller och dom
knepiga områden kan du gå in med en mindre pensel. Eftersläta mellan varje lager så färgen blir jämt placerad. Använd gärna ett finare sandpapper mellan gångarna. Det är viktigt att du torkar bort damm efteråt, annars är det stor risk att damm kommer fastna i färgen. Tre lager med färg bör räcka till en normal stor innerdörr.

När man målar dörrar och skåpluckor är det bra om färgen får lufta i ett dygn. Då ska man låta luckorna stå öppna och likaså med din nymålade dörr. Tänk på att skydda dina väggar och golv när du ska börja att måla. Arbeta i ett rum som är dammfritt och det är en god gärning om du kan dammsuga direkt efter att du har slipat dörren.

Maskeringstejp och tidningspapper är bra att skydda dina golv med. Med maskeringstejpen kan du också sätta tvärs över målarburken, på så sätt kan du stryka av penseln emot tejpen och undvika att få en massa onödigt spill från penseln.

Målare Stockholm tar färgen på allvar

Vill du bli uppringd? Lämna ditt telefonnummer här: